Големият кеш 2 *Updated


След като влязох отново в сайта забеклязах, че се е появила подстраница с Общи условия (почти съм сигурен, че таква нямаше когато писах предния пост, но за съжаление не пазя целия скрийн шот от тогава, така че може и аз да не съм видял, да бе да 🙂 ).

Член 2 от тези условия гласи: Чл.2 . Кампанията се организира от WestBul Ltd. с цел популяризиране търговското наименование и започване и развиване на търговски практики и партньорства в България.

ОК. Имаме организатор. Фирма WestBul Ltd., за която няма нищичко из нета. А и не случайно, според мен е написано името на латиница. Та фирмата я няма в Търговския регитър, или поне под еквивалента на това име на кирилица. Няма я и в регистъра на фирмите регистринани по закона за ДДС. Няма и в регистъра на фирмите Администратори на лични данни към Комисията за защита на личните данни.

Ето, тук идва проблемът! Член 32 от общите условия гласи: Чл. 32. Победителят е длъжен да предостави своите лични данни /име и ЕГН/ при телефонното обаждане, за да може да бъде индивидуализиран при получаване на наградата.

След като ги няма тези организатори в нито един публичен регистър и най-вече този за Администратори на лични данни, как така ще изискват ЕГН? Имат ли право на това? Какво се случва с него, след като ЕГН-то се предоставя в телефенно обаждане?

И любимият ми член от Общите условия: Чл.52. С регистрирането си всеки участник приема, че предоставя на Организатора доброволно необходимите за участие във Викторината лични данни, както и съгласието си тези данни да се съхраняват и обработват от Организатора, съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни за целите на Кампанията.

Хубаво, организаторът има право да обработва личните данни спрямо Закона за защита на личните данни, ама като не го намирам в регистъра с администратори на лични данни, може ли да управлява изобщо каквото и да било?

Еми ще запитаме Комисията за защита на личните данни!

PREVIOUS POST:

*След играта СМС за милиони с подкрепата на Мобилтел, беше логично да се появи конкурентна игра с подкрепена на Космо България Мобайл, по-известни като Глобул. Играта се казва Големият кеш 2.

До тук нищо лошо. Сега за респект са сложили за водещ Орлинчо Павлов, който по неговия си мазен начин се лензи от интернет страницата. Еми, кофти, ама Мтел им гепиха миналогодишния водещ Ники Кънчев, за тяхната си игра.

Добре, ама като вляза на страницата с правилата не намирам дори да е упоменато кой я организира тази игра. Няма ни име на фирма, ни нищо. За разлика от миналогидшната игра Големият Кеш 1, където поне беше известно кой е организатор, в сегашната не са сметнали за нужно да ни уведомят. Миналата година се организираше от фирма, за която беше доста спорно как се е сдобила с мобилните номера на различни абонати, че да ги спами с смс-и.

Явно организаторите са решили да си спестят главоболията с недоволни клиенти получаващи спам смс-и, като изобщо не упоменат коя фирма провежда играта, нито има ли право тя да разполага с мобилните ни номера.

Добре, ама кой е тоя организатор?

Космо България Мобайл в лицето на Глобул ли е? Българска Телекомуникационна Комания в лицето на Виваком ли е? Орлинчо ли стой зад всичко? Никъде не става ясно! Ясно е само, че трябва да пращаш едни смс-и на един телефон и да отговаряш на едни тъпи въпроси!

3 Коментари to “Големият кеш 2 *Updated”

  1. само да уточня, че СМС за милиони не е игра на мтел, тя се организира от Ню Геймс, които си определят и условията за участие, като итрата се отнася и да трите мобилни оператора …

  2. […] да засягам въпроса за защита на личните данни, но това вече е […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: