Freddie Is Dead – Queen live at Wembley (1986) #14


Преди 19 години на този ден умира, на 45 годишна възраст, Freddie Mercury. Един от най-великите музикални изпълнители, които някога съм чувал. Още помня когато съобщиха по радио Хоризонт, че Фреди е умрял. Макар да съм бил само на 8 години, вече обожавах Queen, макар да не съм разбирал много, много за какво се пее и какви послания има в техните песни. Редовно се събирахме с приятели да слушаме песните им. Един от тях дори беше успял да събере всички техни издадени албуми и по неведоми пътища, доколкото си спомням, си беше набавил дори Innuendo. Та, за да изразя своята почит към Куйин и тяхното въздействие към моята музикална култура цели две седмици поствам, на части, най-емблематичния им концерт – Уембли 1986. Предполагам и доста други хора на моята възраст има защо да благодарят на Queen, че са се появили на този свят и са им помогнали да не останат музикално осакатени. Show must go on!

Advertisements

4 Коментари to “Freddie Is Dead – Queen live at Wembley (1986) #14”

  1. Великан !!! Много групи уважавам, но Фреди и Куин са единствените, които са наистина незабравими и най- обичаните от мен! Радвам се, че има още хора, които да си спомнят за Фреди и такива като теб да припомнят и показват на други хора магията на музиката на Куин! А за нас феновете, Фреди винаги ще е жив в сърцата ни!

  2. Hater-Commentator Says:

    Като го слушаш и гледаш, си даваш сметка колко всъщност пестеливо би трябвало да се използва думата „уникален“. Той е такъв със сигурност, но не се сещам за кой друг може да бъде казано… Щот’ няма друг като него. Нещо повече – никой дори не смее да го имитира или да му подражава…

  3. Евала, за поста. Бях забравил, a човек трябва да почита великите хора били на този свят. Така или иначе не са много. Сетих се как седяхем с приятели в общото мазе, слушахме Queen и плакахме… R.I.P.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: