Никулден за мързели


Понеже днес е Никулден, а на този ден се хапва рибка, реших да споделя една много бърза и мързелива рецепта. Не си падам много по традициите за пълнени шарани, а и приготвянето им отнема доста време, а аз не разполагам с достатъчно. Все пак се изискват и известни кулинарни умения, за да се получи пълненият шаран добре.

За това по лесният начин. Пъстърва във фолио.

Предполагам тази рецепта има доста вариации, ето и нашата, за двама човека.

2 пъстърви – около 400-500 грама всяка.

Връзка магданоз и/или копър. Ако няма пресен магданоз както в случая може и със сух.

Малко краве масло, олио, сол и черен пипер.

Рибата се изчиства, ако не е 🙂 (почти навсякъде се продава изчистена, само, ако не е жива). Осолява се добре. Магданозът и копърът се нарязват на ситно, смесват се с олиото, черният пипер и малко сол. С тази смес се намазва рибата отвътре и отвън.

Намазаната риба се загръща в готварско фолио. Слага се и малко масло преди да се завие. След това в тава с малко вода, за да не залепне фолиото и се слага да се пече във фурната на 200-220 градуса около 40-50 мин.

Ако искате в рибата може да се сложат резенчета домати, орехчета или там каквото ви хрумне.

Накрая получавате чудесна задушено-печена пъстърва, която може да гарнирате с какво си искате, но най-вече с чаша вино или бира. Наздраве!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: