Dear John – Shoot’Em Up


Около 22:50h, на 8-ми декември 1980, прибирайки се в апартамента си в Ню Йорк, Джон Ленън е прострелян 4 пъти в гръб от Марк Дейвид Чапман. Джон е откаран веднага в близката болница Рузвелт, но е вече късно. Обявеният час на смъртта е 23:07h. Така свършва и живота на един от най-емблематичните творци на 20-ти век.

(На 08.12.1941 Рузвелт обявява война на Япония и въвлича САЩ във Втората световна война. На 08.12.1980 в болница Рузвелт е констатирана смъртта на един от най-големите противници на войната Джон Ленън. Историята е пълна с подигравателни съвпадения)

Според мен именно това убийство засилва магията окло Джон Ленън. Сякаш е останало нещо неизказано, неизпято от него. Това поддържа интереса към него. Трябва да се запознаеш с неговото творчество, както и с това на Тhe Beatles, за да разбереш какво още би могъл да даде на света.

И тъй като днес, всички се чупят да го хвалят, аз ще ви споделя един не много известен факт относно легендарните Ленънки. Кръглите психоделични очила, които той носи непрестанно. И макар много хора да си мислят, че той е едва ли не роден с тях, всъщност не е така 🙂 Джон е имал проблеми със зрението през целия си живот, но хич не е обичал да носи очила. Така до 1966 когато във филма, в който участва, режисьорът го задължава да си сложи точно тези идиотски очила. Филмът се казва How I Won the War. Режисоьр е Richard Lester, който стой зад филми като Superman II. Фълмът е комедия, която разказва за премеждията на един от най-лошите отряди на армията, воден от един от най-слабите офицери, и мисиите им из Европа и Африка по време на ВСВ. Джон е накаран да носи тези безумни очила, за да допринесе за смешното излъчване не неговия герой.

How I Won the War излиза през 1967 и от тогава Ленън е винаги с тези кръгли очила. И точно заради това очилата Windsor и техните вариации стават символ на хората, който гледат към бъдещето, в което всички ще живеят в пълна свобода и мир на тялото и съзнанието!

Така Ливърпул и Мърсисайд се оказват дом на две от най великите явления на света – The Beatles и Liverpool FC 🙂

PEACE!!!

Един коментар to “Dear John – Shoot’Em Up”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: