Колко надолу могат да паднат българските медии?


От 4-5 дена насам гледаме, четем и слушаме навсякъде за фермерския календар с голите девойки.

Ето това са само малка част от големите медии, които посветиха статии и репортажи на фермерския календар. На всичко отгоре великите бТВ и Нова посветиха дори част от сутришните си блокове на този еротичено-аграрен календар.

бТВ http://www.btv.bg/story/1371109161-Agraren_erotichen_kalendar_vrashta_balgarina_na_selo.html

Нова http://play.novatv.bg/play/238483/?autostart=true

dnes.bg http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/12/13/rodni-agrarki-vdigat-fermerskiia-duh-v-kalendar.106162

avtora.com http://www.avtora.com/news/2010/12/13/mis_plejmejt_2009_zlatka_dimitrova_malta_pandeva_ivanina_ot_big_brother_v_erotichen_kalendar_na_bulgarski_fermeri

НетИнфо http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3470851

24 часа http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=708082

Дневник http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2010/12/12/1009845_izleze_purviiat_bulgarski_agraren_erotichen_kalendar/

Actualno.com http://curious.actualno.com/news_327614.html

Защо? Нали все пищят, най-вече бТВ и Нова, че са най-големите медии, най-подробно и най-добре представящи събитията и новините от света и у нас. Имат претенциите да са социално отговорни и насочени, забавни и непринудени. Само дето от няколко  голи цици на фона на трактор, да си избутваш предаване не говори добре за телевизията. Какво толкова ново и невероятно се е случило, че да се отделя такова внимание на няколко празноглави, едрогърди момичета снимани на сред полето, миейки трактори и яхнали комбайн? Наистина не разбирам. Знам, че е важно за всеки тракторист да има поне две снимки на голи жени закачени някъде из кабината на трактора си. Иначе сигурно ще се чувстват самотни сред разораната земна плът. Но какво толкова бе, хора? Цици и трактори на едно и вече голяма новина. Вярно, че е новост за България, но сме виждали какви ли не подобни календари (http://www.calendarclub.co.uk/p-1211-naked-female-farmers-2011-wall-calendar.aspx , http://www.calendarclub.co.uk/p-1212-naked-male-farmers-2011-wall-calendar.aspx , http://www.thefarmerscalendar.co.uk/ , http://www.dailymail.co.uk/news/article-1206279/Farm-girls-turn-calendar-pin-ups-risqu-charity-photo-shoot.html)

Не отричам, че поне е направен профисионално. Снимките са на ниво. Има добри сюжети, зайчета, сено, нацепени дърва, разорани нивя. Всичко си е аграрно от където и да го погледнеш. Само дето селянките са нереалистично хубави 🙂 Трябва да направят един календар с реални селски труженички. Може да го ползват за наказание за трактористите, които не си вършат добре работата. Да им го закачат вътре в кабините на мързеливците 🙂

Това което искам да кажа, е че има доста по-важни теми, които могат да се обсъждат толкова дълго време в медийното пространство. Календари с жени по цици и детеродни органи колкото искаш и в каквито формати искаш – на календари, на картички, на страниците на най-четените вестници и т.н. и т.н. Просто днес за пореден път попаднах на новина за този календар и много се изнервих вече.

Явно само националната медиа БНТ си е запазила достойнството и не е направила репортаж за голите фермерки, защото на техния сайт не открих нищо.

Изводът какъв е? Ако искаш да влезеш в новините направи си календар по цици!!! Мисля, че бездомните, децата от домовете, пенсионерите, хората в провинцията, както и учените от БАН трябва да се снимат голи и да си отпечатат по един календар, че да им обърнат малко внимание и на тях!

Каквато ни държавата и културата такива ни и медиите.

Весели празници!

снимките са от kalendar.fermer.bg без изричното им съгласие.

Advertisements

Един коментар to “Колко надолу могат да паднат българските медии?”

  1. Чуя ли „Социално насочени” беж да ме няма! Хеле пък ако са и „отговорни”. 🙂
    Ако нещо ми липсва (защото ще ми спести доста време) е няколко новинарски медии. Ама истински, в чист вид, без подбор и сервиране.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: