Ден на детето


Днес е 01.Юни – Ден на детето. Искам да поздравя всички деца и всички хора, които са запазили поне малка частица от детското в себе си, но разбира се не са инфантилни и не се държат като 5 годишни, въпреки че са на 40. Днес трябва да празнуват и всички, които още имат в себе си онази детска непринуденост и вяра в доброто, и бла-бла.

Пълни глупости, ОК, ден на детето. Лошо няма. И те трябва да имат празник, ама като почнат да ми се лигавят хора здраво стъпили на краката си, колко искали да се върнат в детските години, колко хубаво било и всякакви такива. Това са глупости. Тези хора са мекушави, искат да са безгрижни, някой друг да решава вместо тях, да им казва кое е правилно и кое не, да не носят отговорност за нищо.

Хахахахха, подлепих го хейтърската 😉

Добре де, кое му е толкова хубаво на детството освен, това че не носиш отговорност дори за собствените си действия, не мислиш какво ще ядеш утре, колко ще ти струва бензинът до морето и всякакви такива злободневни неща, които сега са неизменна част от ежедневието ти. Просто хората си спомнят с добор за детството си имено защото това е най-егоистичния и безотговорен период от разитието на всеки човек. (Не включвам изключенията)

Та, кое му е хубавото на филия с лютеница, когато можеш да си направиш пържола на bbq-то и да изпиеш една студена бира с нея, вместо вредна за зъбите лимонада? 😉 Не можеш да запалиш колата и да идеш където ти се иска, да правиш каквото ти се иска. Не можеш да се напиеш, да си пушиш спокойно, не можеш да се плющиш с непознати, които току що си срещнал в бара, не можеш да си хванеш стопа и да забегнеш нанякъде, не можеш да идеш до Франция, щото и паспорт нямаш, и още неща не можеш. Или по-скоро не че не можеш, ама като си дете не се сещаш за тия работи, щото само детски неща са ти в главата.

Мисълта ми е, че деството е един от най-хубавите моменти от израстването на всеки човек, ама чак да се превъзнасяме колко искаме пак да сме деца е малко глупаво. Остаряваме неизбежно. Добре е да се примирим с това и да се държим адекватно за годините си в изискващите го ситуации. То за това хората като остареят запричват на малки деца, защото много неща им се искат, ама нищо не могат да направят сами. Тъжно, но факт.

Хахахах. Т’ва цялото по-горе не знам защо го написах?! Май, статус във фейса „честит празник деца” ми се стори прекалено кратък 🙂

Честит първи юни, на всички малки човечета и пораснали деца! Нека като възрастни да се постараем да осигурим едно по-добро бъдеще на нашите деца, така че когато те порастнат да си спомнят с добро своето детство и да желаят да се върнат там. 😛

Ето и моя поздрав към дечицата:

Daddy?
Yes son?
What does regret mean?
Well son, a funny thing about regret is, that it is better to regret something that you have done.Than to regret something you haven’t done.
And by the way, if you see your mom this weekend be sure to tell her…

SATAN….

 

Един коментар to “Ден на детето”

  1. coooooooooooooooooooooooolllll :)))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: