Vivacom Net – Don’t Do IT


От около почти 2 години съм клиент на интернет доставчика НЕТ ИС САТ ООД. За този период нито веднъж не съм имал проблем с интернет връзката. Нито веднъж интернет връзката не е прекъсвала. И така до вчера. Но проблемът започна през август тази година когато получих писмо брандирано с логото на Нет ис сат и това на Виваком. Хич не ми хареса, че трябва да преподпиша договр с мега телекомът Виваком. Но в писмото се обясняваше как нямало нищо да се промени, качеството на обслужването щяло да се подобри и т.н. Малко като обещания на политици преди избори.

Не ми се занимаше да търся нов доставчик, а и преположих, че съпорта и всичко ще си остане към Нет ис сат. За това подписахме договор с Виваком. В последствие се оказа, че БТК не са закупили интернет доставчика, а явно са купили клиентите му и всичко се прехвърля към Виваком. В юридическото досие на Нет Ис Сат не е отбелязана промяна в собствеността или нещо друго което да има нещо общо с БТК. Това доста ме разтревожи, защото съм бил клиент на мобилните услуги на Виваком и знам колко неадекватни са като обслужване.

Да не говорим, че след като преподписахме с тях звъняха още два пъти да кажат, че трябвало да подпишем догор иначе щели да ни спрат интернета. Това само показва колко некоординирани са вътрешно и изобщо едната ръка не знае какво прави другата. Дори не си бяха отбелязали, че сме подписали вече с тях.

Както и да е. Обърквания стават. Но вчера всичко се прецака. Ставайки сунтринта установих, че нямам интернет. Изобщо не можах да повярвам и реших, че проблемът е в компютъра и за това го рестартирах. Отново нямаше. Представете си какъв шок изпитах след като почти 2 години не ми се е случвало подобно нещо. Забих пръст в F5 и на 30-я релоуд зареди гугъл. След това със скоростта на дайл-ъп връзка зареди още няколко български домейна, но само български. След около 10 минути отново всичко изчезна. Вечерта ситуацията беше още по-зле, докъм 23ч, когато дайл-ъпа се появи пак. Но аз вече бях избеснял, готов да се саморазправям с всички служители на БТК 🙂

За да добиете представа за какъв интернет от Vivacom става въпрос, в държавата с ТРЕТИЯ ПО СКОРОСТ НА СВАЛЯНЕ ИНТЕРНЕТ В СВЕТА, се пробвах да направя няколко теста през различни сайтове. Разбира се това ми коства още доста нерви докато успея изобщо да се вържа към тях.

Моят абонамент е за VIVACOM FiberNet 50, но вместо максимална скорост от 50mbps аз получавам КИЛОБАЙТИ!

Ето и скрийншотс:

сайт: http://www.netmeter.eu, час 23:09
Скоростта на ъплоуд дори не можа да я засече. А тази на даунлоуд е меко казано трагична – 162,86 kbitps.

Малко по-късно успях да пусна и тест на скорростта на самия съпорт сайт на Виваком. Там тестът за скорост е едно от малкото работещи неща.

сайт: my.contact.bg, час 00:14h

Скорост на сваляне 219 kbps. Повече от трагично!!!

Днес нещата са малко по-нормални. Качихме даунлоуда до 14 Mbps, а ъплоуда до 11 Mbps, което е далеч, далеч от 50 Mbps. А ако погледнем теста от сайта на виваком от тази сутрин, то трябва да ме обявите за лъжец, защото разполагам с извънземем интернет със скорост на сваляне от 568.8 Mbps!!! Хехей, кой е като мен! Това е достойно за рекордите на Гинес.
Яко, а?

Та какъв е изводът и защо пиша всичко това. Пиша го, за да ви предупредя да не се подлъжете и да повярвате на БТК и Vivacom Net, че всичко ще е наред. Те успяха да развалят нещо, което е работило безпогрешно и безотказно почти 2 години, само в рамките на 20 дена. Също за тях важи и максимата плащаш едно, получаваш много по-малко. Все още не съм платил, но си чакам първата хартиена фактура по пощата – телекомуникационна компания от 21 век изпраща хартиени фактури на интернет клиентите си по пощата, или поне така ми казаха като попитах как да се регистрирам за интернет плащане. Предполага се, че трябва да получавам VIVACOM FiberNet 50, а получавам по-малко дори от VIVACOM FiberNet 20, а цените са различни. Мисля да попитам какво ще кажат по въпроса моите приятели от КЗП!

Просто, ако искате нормална интернет връзка, да плащате това за което сте сключили договор и да не си късате нервите изберете си друг доставчик. Вместо да те накарат да се чувстваш специален, превилигирован, че си техен клиент, те те карат да су чувстваш прецакан. Забравете за Vivacom!!!

twit against with #народътсрещувиваком

2 коментара to “Vivacom Net – Don’t Do IT”

  1. Аз не съм подписвал срочен договор. По телефона ми казаха, че оставам с безсрочния, ако не искам да подписвам. Просто изчаквам алтернативата и казвам чао на БТК.

  2. […] След като миналата седмица имах проблем с интернета (подробно описан тук – клик), поради способността на Виваком да съсипват добре […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: